MSI Global English Forum

Motherboards => MSI AMD boards => Topic started by: artdirector24 on 25-June-19, 21:47:08

Title: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: artdirector24 on 25-June-19, 21:47:08
EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds  and PC doesn't boot 

[font="Amazon Ember", Arial, sans-serif]installed this new ryzen 7 1700 pc board b350 PC MATE and I'm getting a CPU error where the board says the CPU has failed or has not been detected. I receive a flashing red light and it would not start ... I have checked the basic connections, removed the cmos battery. removed all drives to only left on DDR4 lpx vengance 16gb 2667 on the DimmA2 . still the same issue.[/font][/color]

[font="Amazon Ember", Arial, sans-serif]what can I do to solve this error?[/font][/color]
Title: Re: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: Nichrome on 25-June-19, 21:51:16
Hi

Start with providing full system spec: >>Posting Guide<< (https://forum-en.msi.com/index.php?topic=38822.0)
Title: Re: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: artdirector24 on 26-June-19, 00:07:25
Main Board: b350 pc mate
Bios Version: 2018 02  
Video Card: xfx rx 580_8gb / removed 
PSU brand and model:  rosewill A80 bronce 550watt
12v rail Rating of listed PSU: unknown
CPU: ryzen 7 1700 new
Memory: corsair lpx vengance 2667/ have used 2 channel/ removed 
SSD/ HDD: ssd kingston 960 GB / removed
CPU COOLER: wraith spire led cooler  
Raid Card: N/A_
Sound Card: N/A 
Keyboard: MAGIG EAGLE USB / not removed 
Mouse : MAGIC EAGLE usb - not removed
Any Additional hardware plugged into your system
OC:  No) 
Operating System: N/A_
Title: Re: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: artdirector24 on 26-June-19, 00:13:29
nstalled this new ryzen 7 1700 pc board b350 PC MATE and I'm getting a CPU error where the board says the CPU has failed or has not been detected. I receive a flashing red light and it would not start ... I have checked the basic connections, removed the cmos battery for more than an hour. removed all drives to only left on DDR4 lpx vengance 16gb 2667 on the DimmA2 . still the same issue.
Title: Re: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: Nichrome on 26-June-19, 10:32:28
Without a graphics card it will not boot properly.
Keep only 1 stick of RAM, disconnect all drives and other PCIe devices (apart from GPU) and try again.
Did it work fine before? Did you do anything to the system (BIOS update, driver update etc) before it stopped working?
Title: Re: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: artdirector24 on 26-June-19, 17:12:31
I has never work since I installed the system..  all part are brand new.// Itried with one memory stick but all ways a have tried keeps coming with the ez debug cpu red light every 5 seconds/ something I noticed is that the mouse turned on but the keyboard didn't . both were conncected via usb. another wired thing was that one of the fan connected to the fan sys slot #3 only turned on led light didn't spin in circles//
Title: Re: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: Nichrome on 26-June-19, 17:25:06
Ok.
Double check with motherboard and power supply manuals that you have connected everything properly.
As it might be either CPU or motherboard that's causing issues, hard to even guess.
Title: Re: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: artdirector24 on 27-June-19, 18:14:28
Do you think it might be the cpu is getting to hot, because the thermal paste didnt spread in the it self in the correct way?
Title: Re: EZ Debug Light for CPU stays on and off every 5 seconds and PC doesn't boot
Post by: Nichrome on 27-June-19, 23:00:58
Not really. It should at least boot even with the worst CPU cooler.