AMD BIOS Instability and New Beta Bios Site

Alan J T

🙈 🙉🐝 🤬😈
Global Moderator
Joined
Sep 11, 2020
Messages
8,436
AGESA Code 1.2.0.5 Instability Issue
Symptom: User could experience system crash (BSOD), fail to boot, random reboot etc with certain system configuration
Workaround: Flash to AGESA code 1.2.0.3c or 1.2.0.3b BIOS
Solution: AGESA ComboAM4PIV2 1.2.0.6c BIOS Or 1.2.0.7
If you get problems with these BIOS versions please report to MSI Support and roll back to BIOS 1.2.0.3.
>>How to contact MSI.<<


New Location to get BETA BIOS has been made please use it to check for BETA bios for you Board if you need one.

See Post

 
Last edited:

Encryptme

Member
Joined
Jul 20, 2021
Messages
70
Thanks for this, do you still recommend this if my BIOS has latest official BIOs and I'm not experiencing issues? Will it update other components and security?
 

Alan J T

🙈 🙉🐝 🤬😈
Global Moderator
Joined
Sep 11, 2020
Messages
8,436
Thanks for this, do you still recommend this if my BIOS has latest official BIOs and I'm not experiencing issues? Will it update other components and security?
No it is really only if your having a problem and have to do a rollback but you have a x570 so your bios should be up to date on the normal support site.
 

cbpw151f02d4

New member
Joined
Mar 20, 2021
Messages
7
I have installed a quite new version of the A320 PRO MAX, beta bios, i am not sure if anything wrong with that bios, but i cant roll back, M-Flash will not alow an earlier version to be installed.
 
Joined
May 23, 2022
Messages
9
So i installed the same BIOs^ for the AM320 PRO MAX in hopes that i can run a 5900x cpu... but it doesnt POST with that cpu. Any susgestions?
BIOS (2B5) works just fine with my AMD R. 5 1600
 

Alan J T

🙈 🙉🐝 🤬😈
Global Moderator
Joined
Sep 11, 2020
Messages
8,436
So i installed the same BIOs^ for the AM320 PRO MAX in hopes that i can run a 5900x cpu... but it doesnt POST with that cpu. Any susgestions?
BIOS (2B5) works just fine with my AMD R. 5 1600
Apart from doing Cmao Reset and Power cycles Ie Turn of PSU and hold down Power button for 5 seconds then turn back on PSU and ty to power up again.
Try with no RAM to see if it POST check LED are on CPU or if it gets past that and halts on ram if a RAM halt then try one stick in each slot at a time to see if halt on CPU error or RAM

If just gets a CPU error may be PSU not up to the job or CPU failing a Power up test as board can not supply power needed for it to pass post check. The 5900X can easily pull over 200

Where the R5 1600 barely pulls more than 60 than watts. is a massive different in power draw
 
Top