GE66 Raider - Internet disconnection while launching a game on a GE66 Raider

Joined
Jan 26, 2021
Messages
2
Hello,

I have a MSI GE66 Raider since this christmas and I have a really weird problem.

While I am launching a game (I tried on Star Wars Battlefront II on Origins, Smite and Fall Guys on Steam) my Wi-fi is disconnecting. Therefore, I can't play online. And when I am leaving the game, Internet is working perfectly.
However, when the computer is unpluged and I launch a game, the game is working well, I can play online normally.
Another weird thing, if I am connected with an Ethernet cable, Internet is working while playing (when the PC is plug and unplugged) and it is the same thing if I am connected to Internet thanks to the 4G of my smartphone.

I tried to update my drivers but they are all updated.
I also tried to change a parameter of my network card driver (it is a Killer Wi-Fi 6 AX1650i 160MHZ) on my peripherals manager : I have unticked the option "Authorise the computer to switch off this driver in order to save battery". But nothing has changed.

Have you ever heard about this problem and do you know how to resolve it so I can play on an online game while I am just connected to my router via Wi-Fi.

Sorry for my English, I hope everything is clear.

Thank you in advance for your help !
 
Last edited:

nysmeee155102da

Active member
Joined
Jan 4, 2021
Messages
600
Try to follow this guide from MSI to clean install the drivers and check again.
If no improvement after performing the steps, it means the situation is not related to the drivers, and you should contact the service center and let them check the laptop directly.
 
Top