GS758SG - SSD dead. How can I install Windows etc on a new SSD.

next3r

Well-known member
MAJOR
Joined
Jun 22, 2018
Messages
4,552
install team ??? and i check missing drivers ? or when exist touch in system "bios level error" ?
+ install HWINFO
edit
PM + pass +ID
inside TEAM exist chat ,.,faster problem determine

or EC reset
+ drivers for IO "possitible check device manager .,,.missing or not ,.,drivers status "
,..,,.AC info -hwinfo

touch - flex cable in notebook "easy broken"

...........................
valentine_gavi153402da said:
Even though it worked before?
Ok let me explore what you have recommended, will work through the steps..!


,.,.before on older windows build ??
 
Joined
Jan 16, 2021
Messages
12
Thanks man, I am in with at the moment so I can't Teams but I can mess with it. I have installed hwinfo and I have flashed the bios. Just checking now.

Edit:. Sorry I meant I am in work so I can't use teams.
 
Joined
Jan 16, 2021
Messages
12
Ok so I can see "I2C HID Device" in device manager. Says, "A request for HID descriptor failed". The device cannot start.

I am now guessing this is the cable......
 
Joined
Jan 16, 2021
Messages
12

Attachments

next3r

Well-known member
MAJOR
Joined
Jun 22, 2018
Messages
4,552
Hi next3r

Still not working, can you take a look at this picture, does the cable placement look good to you?
un-clip .,,.,.and re-clip cable ???
open carefully -up "black clip"

it cannot be determined in this way
,.,.some flex cables --problematic

translation
edi FIX .,better translation
 
Joined
Jan 16, 2021
Messages
12
un-clip .,,.,.and re-clip cable ???
open carefully -up "black clip"

it cannot be determined in this way
,.,.some flex cables --problematic

translation
edi FIX .,better translation
I have unclipped and reclipped 25 times..

Still have the error in device manager, so it knows out of there but not working. Maybe I can order a new cable?
 

next3r

Well-known member
MAJOR
Joined
Jun 22, 2018
Messages
4,552
reset ? you tried that ??

full 30s power button "when nb run" full bios reset
or EC reset -link previous post
 

next3r

Well-known member
MAJOR
Joined
Jun 22, 2018
Messages
4,552
i tested with SATA via a USB cable on my gt75 --impossible get normal access .
View attachment 147874
hwinfo "how to check PORT nuber" use mouse or acttual disk on usb -read nuber ,.,.,.this port lock to USB2 support
View attachment 147875
port 1 is DISABLED --this is my USB for ADAPTER

port determine guide
"my real is port 1 -for USB adapter SATA" this example on mouse "port 4 -but example how to check active port " !
this lock in bios -- port 1 is my USB for adapter ,.,.this change in bios setup - HS "usb2" only

for me this --fully working SATA adapter on USB
before i get same error like you .,,.or slowdowns
now 400GB transfer -still same speed / no error ,.,.still works fine

try similar USB mode
find port name in HWINFO .,,.this lock in bios USB2
this works fine ;)

,.,.edit PM for full info ?
need admin hotkey for BIOS -admin access
,,.and one USB locked for native USB2 -this is compatible for ADAPTER
gt75 is tested

you only must select the USB you want to edit
port 1 disabled on my screen is GT75 - left site " middle usb "
 
Last edited:
Top