IOH Temps

halvare

New member
CORPORAL
Joined
Jan 12, 2009
Messages
12
Hi All,
I've started to have issues with the Temps on the IOH. I have read most of the info on the forums and have tried cleaning the chips and AS5 them with 3m bolts and nuts. Temp is a little better but can still hit 80c during gaming...

The only thing I didn't do was remove the chip protector on the heatsink to polish it. Is this the next step and what will happen if I remove it?

Thanks!
 

HU16E

New member
GENERAL OF THE ARMY
Joined
Jul 9, 2008
Messages
11,111
With one of the two recent builds I've been involved with, one, even after the heatsink treatment, ran at full load 82c. Since the max. is 100c, it was decided to just put in better quality cooling fans that included adding a cross flow fan. The temp. was reduced to the high 70's at full load. The chip protectors on the heatsinks, were left alone.
 

jakethesnake011

New member
STAFF SERGEANT
Joined
Feb 24, 2009
Messages
54
Speaking of temps.  I have noticed with Speedfan, and OCCT I m getting tmpin0 of 127!, now I do not understand why, since CPU-z HWmoniter is telling me my tmpin0 is  31 now and a max of 35?  Now is OCCT measuring something different than HWmoniter?  I do not get those reading with the other programs I am running.  Any suggestions to see if I can resolve this or if it is an error.
 

HU16E

New member
GENERAL OF THE ARMY
Joined
Jul 9, 2008
Messages
11,111
I would recommend that you contact the 3rd party utility vendors for some answers. I doubt any users here know the exact method or path some of these utilities may access the information they display. The bios H/W Monitor is the only one that counts for the MSI Tech. Support Staff, & the readings we are supposed to go by.
 
Top