Live Update issues? See here.

Nichrome

Active member
Global Moderator
Joined
Nov 7, 2013
Messages
18,918
Hi all,

This sticky topic has been created so you can report any issues you have with MSI Live Update software.
So if you experience any issue related to this program, please post here instead of creating new thread. We will do our best to help you as long as it's not common problem with particular version of LU.

Please make sure to post Live Update version, error message and code, and also follow this >>Posting Guide<< so we and MSI know what systems/combos are affected by it.

Thanks  :emot-tip-wink:
 

Nichrome

Active member
Global Moderator
Joined
Nov 7, 2013
Messages
18,918
Current Live Update version: v 6.1.023
Download available >>HERE<<
OS support: Win10/Win 8.1/Win8/Win7 32&64 bit

Live Update 6 supports the following MSI product lines and items:
Motherboards: Drivers / BIOS / Utilities;
Graphics Cards: Drivers / BIOS

Do NOT use Live Update for AIO PC and Notebooks.
 

badash13

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jun 17, 2015
Messages
1
Trying to use Live Update v 6.0.020 to install new Bios v1.40 to 1.50.

I keep getting Download failed.
 

insann

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2
When I scan via LiveUpdate 6.0.021 it show me multiple drivers need to be updated.
After download them all I still has same notifications about these driver.

I did multiple download and multiple restart for my machine but it has same problem.

Board: MSI Z97 Gaming 7
BIOS: 1.A0
VGA:  MSI GTX 970 GAMING 4G
PSU:  EVGA SuperNOVA 850 G2 80 PLUS
Intel core i7-4790k
MEM: Kingston HyperX Savage 16GB (2x8GB) 2400MHz CL11
HDD: 2X Samsung SSD 850 EVO 250GB Raid0
WD Black 1TB
COOLER:Cooler Master Hyper 212 EVO
OC: 16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz (11-13-14-32)
OS: Windows 8.1 64bit Professional


 

a-brzozowski

New member
PRIVATE FIRST CLASS
Joined
Jun 24, 2015
Messages
9
I can see another problem... Live Update is not able to read your graphiccard bios version.... i got the same problem with my Gaming 5 Board.
In my opinion, i think the root is the MB Bios !
 

snowsak

New member
STAFF SERGEANT
Joined
Jun 27, 2015
Messages
78
Got same problem too with Gaming 7  motherboard and gaming GTX 970 4G graphic card.Live Update refuses to find my vga bios.
 

Nichrome

Active member
Global Moderator
Joined
Nov 7, 2013
Messages
18,918
snowsak said:
Got same problem too with Gaming 7  motherboard and gaming GTX 970 4G graphic card.Live Update refuses to find my vga bios.
Did you recently update through a vBIOS request on our forum? If yes, then it might be that this vBIOS is not in MSI's LiveUpdate database yet.
 

snowsak

New member
STAFF SERGEANT
Joined
Jun 27, 2015
Messages
78
No i bought my graphic card recently and it was already updated with the most recent BIOS

Actually found whats causing it....

its the motherboard BIOS option "Windows 8/8.1/10 Feature" if you disable it live update can see your graphic card bios.
i tried it couple times and i can confim this.
screenshots attached


 

Attachments

Nichrome

Active member
Global Moderator
Joined
Nov 7, 2013
Messages
18,918
snowsak said:
No i bought my graphic card recently and it was already updated with the most recent BIOS

Actually found whats causing it....

its the motherboard BIOS option "Windows 8/8.1/10 Feature" if you disable it live update can see your graphic card bios.
i tried it couple times and i can confim this.
screenshots attached
Interesting. Thanks for that info!
 

YYZ342

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jul 20, 2015
Messages
4
I am using Live Update v6.0.0.24. App will not instal Intel ME driver 10.0.31.1000. It downloads the driver but will not install. Receive no error messages of any kind. Just nothing happens.
I thought I installed the driver manually successfully but Device Manager says I have version 10.0.30.1054. Live Update still says I am on 10.0.28.1000 version. History shows Incomplete. Seems for whatever reason driver version 10.0.31.1000 does not want to install. Any thoughts?

Screenshot attached.

Thnx.
Cheers
 

Attachments

Nichrome

Active member
Global Moderator
Joined
Nov 7, 2013
Messages
18,918
YYZ342 said:
I am using Live Update v6.0.0.24. App will not instal Intel ME driver 10.0.31.1000. It downloads the driver but will not install. Receive no error messages of any kind. Just nothing happens.
I thought I installed the driver manually successfully but Device Manager says I have version 10.0.30.1054. Live Update still says I am on 10.0.28.1000 version. History shows Incomplete. Seems for whatever reason driver version 10.0.31.1000 does not want to install. Any thoughts?
Hi

Try installing it manually:
http://download.msi.com/dvr_exe/intel_me_x99_mb.zip  (it's 31.1000 version)
 

YYZ342

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jul 20, 2015
Messages
4
Thnx for quick reply.
I tried the file you suggested. No luck.  :bonk:

Device manager and history from Live Update attached.

Thnx.
Cheers
 

Attachments

YYZ342

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jul 20, 2015
Messages
4
Thnx. Live Update installed the driver with confirmation pop up. Restarted PC. No joy. Screen shots attached with Live Update tab showing 10.0.28.100 as installed version, 10.0.31.100 as latest version. History tab shows version 10.0.31.100 Installed. Device manager however shows 10.0.30.1054 with date stamp 9/23/2014?


Cheers
 

Attachments

JLio01

New member
MAJOR
Joined
Aug 21, 2014
Messages
1,349
10.0.30.1054 is the driver version, 10.0.31.100 is the package driver, I guess it's normal. (afaik, normally the package might also contain more than one driver.) Also you'll need to press scan again to check.
 

YYZ342

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jul 20, 2015
Messages
4
Ok, thnx.
Re-scan took a bit of time; showed no changes to the driver versions displayed in Live Update. Suppose it is a bug then?

Cheers
 

JLio01

New member
MAJOR
Joined
Aug 21, 2014
Messages
1,349
ja..if device manager shows right version then it should be fine. :)
 

Quietman

New member
PRIVATE FIRST CLASS
Joined
Sep 4, 2014
Messages
8
Live Update appears to be downloading version 1.0.1.03 of Command Center but it installs version 1.0.1.02 instead. Also today the same with MSI Gaming APP. Current version 5.0.0.23 but installs 5.0.0.20.

Even the files it downloads have the correct version in the file name but when you run install and run them they are still the previous versions.

Running Live Update version 6.1.009.

UPDATE: After a bit of manual un-installing, deleting and re-installing MSI Gaming APP is up to date. Command Center will not update though. It even tells me a new version is available when I run it, updates, restarts and does the same thing again. I have to say no to updating to stop it.
 
Top