MAG M550 Bazooka - Flash Bios Button wont work

Alan J T

🙈 🙉🐝 🤬😈
Global Moderator
Joined
Sep 11, 2020
Messages
7,916
May be Flashback is non functional and wont work it does happen sometimes I would suggest you Return Board under warranty for exchange if you can not get it to post.
Inset teh CPU and cooler, as well as RAM and GPU connect to monitor and see if you get a POST no need for SSD to test for post,. and if it post then flash with M-Flash if you need to.
 

dch4154502d9

Active member
Joined
Sep 12, 2021
Messages
187
There are known problems with the 5600G processor and B550 based mobo's. Things like not posting, crashing, and others. It's not just MSI boards either. Other AMD boards like A520's and X570's are fine. The B550 chipset has had numerous issues since it's inception.
 

dch4154502d9

Active member
Joined
Sep 12, 2021
Messages
187
Just a question. Are the 2.0 USB ports working right? My first B550 board had a bad chipset and the 2.0 ports did not work. That meant the BIOS Flash didn't work either since that port is one of the 2.0 ones. I really don't know how you would test that on a bare board though. My ports got power but wouldn't recognize anything plugged in to them. You could just have a bad board.
 
Last edited:

bigjohn-s

New member
PRIVATE E-2
Joined
Oct 7, 2011
Messages
2
Just a question. Are the 2.0 USB ports working right? My first B550 board had a bad chipset and the 2.0 ports did not work. That meant the BIOS Flash didn't work either since that port is one of the 2.0 ones. I really don't know how you would test that on a bare board though. My ports got power but wouldn't recognize anything plugged in to them. You could just have a bad board.
I do hope mauro gets his problem solved. I followed these instructions and they worked perfectly!
So fingers crossed!
Thanks for the info @Alan J T
 
Top