MEG x570 Unify Bios Issue with A40 and A50

aussie7

New member
PRIVATE E-2
Joined
May 18, 2020
Messages
7
Hello, i have a strange issue with bios A40
I have updated to bios A4 and it's missing CPU Features and VDDG CDD/IOD voltage control mode ?
they were there in bios A30 and if I flash back to A30 from A40 they are there
see pic below for more info
I have cleared cmos and loaded optimised defaults and still missing those items !
can anyone help me or is this part of bios A40 ?
TIA ;)
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,089
Maybe they are placed on another location or renamed?
If you use BIOS Search function, can you find them?
 

aussie7

New member
PRIVATE E-2
Joined
May 18, 2020
Messages
7
well in case anyone is interested, I have gone back to A30 as this was stable for me.
thank you for your help Svet :)
 
Last edited:

aussie7

New member
PRIVATE E-2
Joined
May 18, 2020
Messages
7
just tried A50 and the CPU Features option is still missing
pic of settings missing in bios A40 and A50

 

blackguar15e002eb

New member
Joined
Aug 17, 2020
Messages
2
I have all those settings on both A40 and A50
You might need to enable Expert OC mode at the top of the main OC list.
AMD Cool'n'Quiet got renamed to PSS Extensions, but everything else is the same, just in other menus.
 

aussie7

New member
PRIVATE E-2
Joined
May 18, 2020
Messages
7
I have all those settings on both A40 and A50
You might need to enable Expert OC mode at the top of the main OC list.
AMD Cool'n'Quiet got renamed to PSS Extensions, but everything else is the same, just in other menus.
Thank You, just reinstalled A50 and checked all the missing settings from CPU Features are in other locations :)
 
Top