MPG X570 Gaming Edge WiFi - Package Power table " unavailable " - E2 BIOS

Zooolz

MPG X570 Gaming Edge WiFi / 5900X
Joined
Jan 25, 2021
Messages
13
Utility applications failure to acquire information.
( HWinfo - ZenTimings .. etc .. )

5900X
G,Skill F4-4000C19 16GTZR (2x16)
Gforce 2070

All previous BIOS have Power Plan monitors working.

And, while I have your attention,,,

I been waiting for a " PPT limit " to actually work for my static OC.
( All Core = 45.5 multi @ 1.32v)

PBO set to Manual. 180 PPT ( desired )
However, when running Prime95 PPT is exceeded and no thermal protection working.
( over 210 PPT )

This problem has been present since I installed a 5900X
( Only EDC limit is working in ALL previous BIOS.)

1st Pic is E1 beta BIOS = it shows all the Package Power monitor values.
2nd Pic is E2 beta BIOS = missing values

Both show the PPT exceeding 200 PPT

Is there a tool to show the current BIOS package power values on the desktop ?
( to show BOTH actual VS. settings )
 

Attachments

fatedust

Survey Corps
FIRST LIEUTENANT
Joined
Apr 9, 2020
Messages
1,235
Does issue only appear on 7C37v1E2(Beta version) but it disappears when flashing back to previous BIOS such as 7C37v1D?
 
Last edited:

Alan J T

😍☝🤘👆😻
Joined
Sep 11, 2020
Messages
3,376
And you really need to have another look at your Overclock as it is way over the top on power draw in comparison to what I have set for mine. and your CPU is supposed to have a better power efficiency.

Screenshot 2021-05-06 214415.jpg
 

Zooolz

MPG X570 Gaming Edge WiFi / 5900X
Joined
Jan 25, 2021
Messages
13
Does issue only appear on 7C37v1E2(Beta version) but it disappear when flashing back to previous BIOS such as 7C37v1D?
Just E2 ( new )
I'm going to flashback to show HWINFO all default sensors ( screenshots )
" with ( E1 beta ) and / without ( E2 beta ) "
But, I just dont have the time to re-set my static OC in E1 beta now.
( I just installed a 6700XT and benching in E2 now )

My PPT limits NEVER worked in any BIOS with my static O/C
 

Zooolz

MPG X570 Gaming Edge WiFi / 5900X
Joined
Jan 25, 2021
Messages
13
The issue is discussed here .... ZenTimings MSI error

I just didn't notice until Beta E2.

It seems to be AGESA 1.2.0.2 related (and maybe MSI).
Flashed back to Final E0 today --- only to see the same error ( my mistake )
 

ryegrass

Member
Joined
Feb 22, 2021
Messages
148
The issue is discussed here .... ZenTimings MSI error

I just didn't notice until Beta E2.



Flashed back to Final E0 today --- only to see the same error ( my mistake )
Although I have a different motherboard than you, setting LCLK Frequency Control from disabled to (Auto), and
LCLK DPM Enhanced PCIe Detection to (Disabled) fixed the "can not get power table" for me on Agesa 1.2.0.2.

MPG X570 Gaming Plus 7C37vAD

LCLK 1.jpg

LCLK 2.jpg
 
Top