MSI B450 TOMAHAWK COLD BOOT Latest Bios

xtrackero

New member
PRIVATE E-2
Joined
Dec 26, 2019
Messages
2
Hello Msi users. 
I have a cold boot on msi b450 tomahawk max 
my BIOS is latest E7C02V35
My spec:
Ryzen 5 3600
Msi b450 Tomahawk Max
16Gb TridentZ 3600Mhz CL18 
Gtx 1070 ti 8Gb

When i switch power button on my pc boots up i see a logo "Arsenal Gaming" then goes out quicky andd monitor says NO SIGNAL then motherboard quicky boots second time and finally im in desktop.
If you have a fix for this bug write comment below :) ! 
Did you have issue ? 
Thanks have a nice day/night.
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,065
What BIOS version you are using?
Do you have any customization done in BIOS Setup?
Is this happens every time?
 

toolpusher13

New member
CORPORAL
Joined
Feb 25, 2019
Messages
19
 I have experienced the same problem.  My memory is on the compability list but does no work properly with my MoBo/BIOS. When I set up XPM profile (3200MHz) in Bios and save config everything is fine until the next power off. When I switch on my computer after power off bios can not start and goes into safe mode and default settings which is 2133MHz for my memory. I have saved my profile and I am forced to load it after each power off. It happens every time. 
Config:
X470 Gaming pro Carbon
Ryzen 5 3600X
Bios: [font=DINPro-Regular Arial Verdana Geneva ????? sans-serif sans-serif] [/font][font=DINPro-Regular Arial Verdana Geneva ????? sans-serif sans-serif]7B78v2D[/font]
[font=DINPro-Regular Arial Verdana Geneva ????? sans-serif sans-serif]Memory: [/font][font="Open Sans" Arial Tahoma sans-serif]Gskill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ.[/font]
ave experienced cold starts
 
Top