Mystic light usb bug

Joined
Sep 1, 2020
Messages
19
I posted on Reddit but found no help there, I decided to install dragon Center to control gpu rgb and had a complete nightmare with it so i uninstalled it however an issue persists afterwards, everytime i plug in a usb device i get a notification from windows that says it is currently setting up mystic light. I’ve tried formatting and reinstalling windows and unplugging all usb devices whilst doing so and it still shows up, does anyone have any idea what’s causing this? Even when i unplug usb devices it pops up...
Specs
3700x
B550 tomahawk mag
 

Attachments

Last edited:

teletubby_po

Member
FIRST LIEUTENANT
Joined
Apr 6, 2020
Messages
407
How did you uninstall mystic light? Did you just delete the app under Dragon Center or a complete uninstallation that delete UI and SDK?
 
Joined
Sep 1, 2020
Messages
19
How did you uninstall mystic light? Did you just delete the app under Dragon Center or a complete uninstallation that delete UI and SDK?
I completely uninstalled it, there’s no traces of it on my pc, I’ve even formatted and reinstalled windows countless times, very annoying
 

fatedust

Member
FIRST LIEUTENANT
Joined
Apr 9, 2020
Messages
578
Which BIOS version are you on? Are you on the latest verison 7C91vA2?
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
MSI able to duplicate this issue, they are working on a solution.
Thanks for your patient.
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
not sure what solution they will make, but will provide it to you asap, once its ready.
 
Joined
Sep 1, 2020
Messages
19
not sure what solution they will make, but will provide it to you asap, once its ready.
Thanks a lot, what are expected boot times on the b550? Does more usb devices slow the boot down? Currently getting 14 seconds on a Samsung nvme 970 evo plus, is this good? It’s my first experience with an m.2 drive
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
Nah, no ETA.
But its now done:
 
Joined
Sep 1, 2020
Messages
19
Nah, no ETA.
But its now done:
file doesnt show up in mflash when i put it on a usb stick?

edit nevermind fixed it, problem resolved thanks!
 
Last edited:

fatedust

Member
FIRST LIEUTENANT
Joined
Apr 9, 2020
Messages
578
I just took a look at the BIOS file and it said "E7C91AMS.A41". Did you successfully flash to this version?
 
Joined
Sep 1, 2020
Messages
19
I just took a look at the BIOS file and it said "E7C91AMS.A41". Did you successfully flash to this version?
Correct I did, i believe this time around its not mystic light as mystic light is port 0012 0001
edit
however when i disable the device, it disables my two corsair products, im so confused to whats actually going on here.
 

Attachments

Last edited:
Joined
Sep 1, 2020
Messages
19
just a little update, did a few tests with certain things unplugged and the culprit is my glorious model o mouse if that helps you with a solution, that’s the device the disconnects and reconnects upon logon, tried a different mouse and no usb disconnect sound on startup
 
Last edited:
Joined
Sep 1, 2020
Messages
19
Nah, no ETA.
But its now done:
any chance you could pass this recent issue on? It’s nothing overly major but it’s still something that shouldn’t occur, nothing to do with my Corsair products, it’s the glorious model-o mouse that disconnects and reconnects at login screen
 
Top