No audio from jack

shaun99158c02dd

New member
Joined
Aug 16, 2020
Messages
4

laurence1211

Member
PRIVATE E-2
Joined
Jun 28, 2020
Messages
166
Some news (spoiler: it's bad news) from my side...

With some help of a friend of mine, I downloaded a new version of Windows 10 from the website of microsoft on a clean USB. In BIOS I booted the pc from the USB. Now, I installed a totally clean version of windows on one of my SSD. Result: all possibly conflicting drivers (like Nahimic) are gone and the drive was completely clean except for the new Windows installation.

After configurating, I updated the pc with the regular available Windows-updates and after a reboot, still no sounds from jacks. In a last try, I downloaded Realtek-drivers from the earlier called website (this one) but still no result after a reboot.

I'm really out of ideas. PC is completely clean and still no result. Extra weird is that since is posted this thread a couple of other users are facing the exact same problem (or a similar problem) too. I'm pretty fed up now...
Out of interest, what version number of windows 10 are you using?
 

itsmoe.al12ba02aa

New member
Joined
Aug 19, 2020
Messages
1
Man I'm having the same issue on my X470 Gaming Plus motherboard. My optical Out is no longer working now. Bought a new Optical Cable thinking it was the issue and nope doesn't want to work.

My headset was working absolutely fine with a splitter on the front plugs and then all of a sudden it stopped. Doesn't work on the back either.

I have the X470 Gaming Plus Max, Gigabyte 5600 XT, AMD 4700X CPU and an NVME SDD and a HDD drive.

I have the Z906 Suround System that was hooked up via Optical cable and now it doesn't want to work. I checked if the system is faulty using the 3.5mm input and it works fine.

This is doing my head in that I just want to return the motherboard get my money and go for a different brand all together, this thing isn't even 2 months old -_-
 
Joined
Aug 22, 2020
Messages
1
yep, having the same issue here on a B450M PRO-VDH MAX, clean install of windows... the only audio outputs that are showing up are HDMI, I've tried every single driver imaginable.
its just my daily pc but I listen to music and podcasts, I will stoop to getting a usb headset output if I require it but everyone said I should buy AMD if I'm going Ryzen and I followed their advice, I feel like I was trolled even though I know their advice as sincere.
from what I can tell it seems to be ALC892 on both the x470 Gaming Plus Max and my board... so obviously its something funky going on with the board specs and the fact theres no real audio drivers for them
 
You must log in or register to reply.
Top