Powersupplies!

ex_forum_user_3

New member
GENERAL OF THE ARMY
Joined
Jul 3, 2002
Messages
23,397
Originally posted by Rick G
I found a good article on psu's interpretation and explanations, calculations etc. http://www.short-media.com/article.php?130.0
Hi,

Nicely written, but that's all I can say for it.
It's mostly useless.

Modern CPU's are powered on 12V by MSI motherboards (first error)
ATI 9700Pro is powered by 3.3V (for 2D) and 12V for 3D (second error)

He better goes to school for himself, as the explenation of powerusage from a system is far from the way it goes.
If you would try to power an XP-3200 or Opteron with his PSU recommendations, you wind up with an unstable/crashing system :lol_anim:

Overall score of the article :biggthumbsdown: :biggthumbsdown: :lol_anim:
 
P

padders

Guest
I seem to have the same problem as someone in this thread, I have the power supply that came with a sonata case and the video card gives me a low voltage error when I turn the computer on. Not sure what to do here, it suggests that the AGP power might not be plugged in, but it definitely is.

How do i determine what the error is, if it is getting any power at all or just not enough?

Will disconnecting everything else in the case fix it?

What information should i give you?
 

ex_forum_user_3

New member
GENERAL OF THE ARMY
Joined
Jul 3, 2002
Messages
23,397
You better post in the right mobo forum, there are people that can help you with your problem.....
 
N

nsarpolis

Guest
Well, right now, I am using a 250w Dell power supply with these specs...

+12/16A
+5/22A
+3.3/18A

I ditched my turbolink 350w psu for this, and that only had 12A on +12. my father had this in his dimension 4600, w/2.4 p4, sapphire radeon 9800pro, 512 pc2700 ddr, 80gb 7200rpm hitatchi, dvd-rw, cd-rw. 865pe chipset, 2 case fans -- 1x 120mm, 1x pci exhaust fan. he had 0 problems with it, but is thinking about getting the nv. 6800 ultra, so he got a antec true-power 430w psu. my specs are below. i bought a soyo kt600 dragon plus v1.0. i hope it works with this psu. help!!!!

(please answer all of the questions above :angryfire:)
 
P

phoney

Guest
Ok my last motherboard when bang so i got a new one.

The problem being the system powers on for 10-20 seconds and then power cuts out.

Can someone please help explain this.

I reckon it is a powersupply fault though i have tried 2 different supplies and they both do the same thing.

The supplies are both roughly 350W.

MaxLoad 340W
+5 30A
+12 15A
+3.3 28A
-5 0.5A
-12 1A
+5VSB 2A
 

ex_forum_user_3

New member
GENERAL OF THE ARMY
Joined
Jul 3, 2002
Messages
23,397
Hi,

You might want to use a PSU that has a bit more amps on the 12V line.
Also, check your CPU cooler, if it's not mounted the right way, the system will shutdown as well due to overheating of the CPU.
 

Toenne

New member
LIEUTENANT COLONEL
Joined
Aug 16, 2003
Messages
2,084
@phoney
You've posted same question in the via section already. Please avoid double posts. :nono:
 
R

roqufort

Guest
i think my problems are happening because my power supply is not enough. i have no idea about watts , volts, or whatever, but my computer problems have to be the PSU. everything else has been tested and is fine....

my system
amd sempron 2200+bare
cp5-8J71F areo fan
ECS K7VTA3 v.8
2 - ddr 256mb 2100 333mhz
maxtor 120 gig hd
maxtor 30 gig hd
micro advantage dvd-+rw 4x
generic dvd reader
diamond stealth s60 radeon 7000
creative live sound card.
3.5 floppy

PSU 300 watt
3.3v - 22a / 5v - 30a / 12v - 14a

please let me know if i need a different PSU. i have no idea of the brand.

thanks, Carrie/Roqufort
 
R

Rogue_Wulff

Guest
2 - ddr 256mb 2100 333mhz
:confused2: PC2100 is not 333mhz, it is 266mhz. This could cause the issues you are having.
PSU 300 watt
3.3v - 22a / 5v - 30a / 12v - 14a
Rather light on the 12V, but that board *may* not draw heavily from that rail.
 

Wonkanoby

New member
GENERAL OF THE ARMY
Joined
Jul 7, 2002
Messages
31,259
R

roqufort

Guest
ddr 256 2100 is what the board calls for. i miss typed my ram
and that is what i have 2100 266


no there is not the slot for the 4 pin from the PSU. so higher 3.3 and 5 got it
 

SAB

New member
GENERAL
Joined
Feb 29, 2004
Messages
5,530
LOL.....were any problems solved here??????!!!!! :lol_anim:
 
J

Josh G

Guest
I'm having some booting problems which I think is caused by my power supply here is my specs of my computer first:

Asus P4P800 8x SE
Intel Pentium 4 3.2 GHZ
512 x 2 Samsung DDR RAM
Sapphire Radeon X800 Pro
Samsung 80gb Hard Drive
Dvd Rom Drive

My Power Supply came with my case and looks pretty cheap but it's a Okia 420w +3.3-28A +5-40A +12-18A

You think my power supply is not good enough? Maybe I should be looking for a higher +12? My computer won't boot to bios and there are no beeps...but the fans and stuff do run
 

Del UK

New member
MAJOR GENERAL
Joined
Jan 8, 2004
Messages
3,759
Originally posted by Josh G
I'm having some booting problems which I think is caused by my power supply here is my specs of my computer first:

Asus P4P800 8x SE
Intel Pentium 4 3.2 GHZ
512 x 2 Samsung DDR RAM
Sapphire Radeon X800 Pro
Samsung 80gb Hard Drive
Dvd Rom Drive

My Power Supply came with my case and looks pretty cheap but it's a Okia 420w +3.3-28A +5-40A +12-18A

You think my power supply is not good enough? Maybe I should be looking for a higher +12? My computer won't boot to bios and there are no beeps...but the fans and stuff do run
Hi Josh G,

Welcome to MSI Forum :biggthumbsup:

I would say 20-24amps on +12V would be better PSU, New Dual channel +12V...........being suitable.....

Enermax, Antec or Hiper, I have used :biggthumbsup:

When you BUY your MSI mainboard please come back.

Below is a link to ASUS for you, where you MIGHT receive help....... :undecided:

ASUS member help

Del UK
 

Del UK

New member
MAJOR GENERAL
Joined
Jan 8, 2004
Messages
3,759
Originally posted by roqufort
i think my problems are happening because my power supply is not enough. i have no idea about watts , volts, or whatever, but my computer problems have to be the PSU. everything else has been tested and is fine....

my system
amd sempron 2200+bare
cp5-8J71F areo fan
ECS K7VTA3 v.8
2 - ddr 256mb 2100 333mhz
maxtor 120 gig hd
maxtor 30 gig hd
micro advantage dvd-+rw 4x
generic dvd reader
diamond stealth s60 radeon 7000
creative live sound card.
3.5 floppy

PSU 300 watt
3.3v - 22a / 5v - 30a / 12v - 14a

please let me know if i need a different PSU. i have no idea of the brand.

thanks, Carrie/Roqufort
Hi Carrie/Roqufort,

I have attached link below for ECS.......... (Friend had ECS mainboard and switched to MSI.......TECH help is......)

The Forum is run by End Users.....

ECS

When you upgrade to MSI......... :-))

Hope ECS helps you.

Del UK
 

ex_forum_user_3

New member
GENERAL OF THE ARMY
Joined
Jul 3, 2002
Messages
23,397
Even a better one: http://www.theinquirer.net/?article=29940

Guess who the admin is? ;)
 

NovJoe

New member
GENERAL OF THE ARMY
Joined
Feb 27, 2003
Messages
19,148
Obviously... The cat's out of the bag in Bas's post...  ;D
 
Top