Svet's Fermi/Kepler VBIOS/EC-FW Tuner - [ver: 3.25t]

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
black.coffee date=1527603902 said:
Hi Svet, i just donated but didnt received the link. Can i mp u so u can check my paypal donaition and send me the tool ? thanks
Hello,

Yes it was sent to you some hours ago, [check your email SPAM folder, sometimes emails can arrive there]
check PM for details and if needs for further assistance.

BR,
Svet
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
Version has been updated  [3.12f==>3.13g]:

Changes:

* Updated installer.
* Update MSI EC-FW Editor:
   Add support for:
  - GS63 7RD STEALTH
  - GS63 7RE STEALTH PRO
  - GS63VR 7RG STEALTH PRO
  - WS63VR 7RL
  - GS73 7RE STEALTH PRO
  - GS73VR 7RG STEALTH PRO
  - GS63 STEALTH 8RD
  - WS63 8SJ
  - GS63 STEALTH 8RE
  - GS73 STEALTH 8RD
  - GS73 STEALTH 8RE
  - GS73 STEALTH 8RF
  - GS65 STEALTH THIN 8RE
  - GS65 STEALTH THIN 8RF


For update use included updater:



 

motdeblyke

New member
PRIVATE E-2
Joined
Aug 24, 2018
Messages
2
No support for GTX-850M ??

EDIT Svet: Nope, firmware on those are build in system BIOS,
they don't have firmware on own dedicated chip.
 

mscherer

New member
PRIVATE E-2
Joined
Apr 6, 2015
Messages
1
SVET,

Interested in your tuner.  Also sent you a PM regarding an issue I'm dealing with.  Happy to donate.

Thanks,
Two

EDIT Svet: Check PM/email
 

f_hajaliloo

New member
PRIVATE E-2
Joined
Oct 11, 2015
Messages
4
I have GT83VR 6RF and only works with external monitor over HDMI and black laptop screen.  Only able to enter bios on external monitor.  Not sure if tweaking Bios might help.  As far as I know I don't have iGPU but for another laptops I heard tweaking the BIOS from auto to enabled solves the problem.
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
Version has been updated  [3.13g==>3.14h]:

Changes:

* Fixed minor memory leak.
* Added FAN over-speed support up to 150%. (for Skylake and above based units)
* Update MSI EC-FW Editor:
  Added support for:
- GL62 7REX
- GV62 7RD
- GV62 7RE
- GF62 7RD
- GF62 7RE
- GP62M 7REX LEOPARD PRO
- GP62M 7REX
- PE62 7RD
- GE62 7RE
- GP62 7RDX LEOPARD
- GL62M 7RDX
- GP62M 7RDX LEOPARD
- GL62M 7REX
- GP62 7REX LEOPARD PRO
- GL62 7RDX
- GP62 7RE LEOPARD PRO
- GE62 7RE APACHE PRO
- GL62M 7RE
- GE62 7RD APACHE
- GP62 7RD LEOPARD
- GP62M 7RD LEOPARD
- GL62 7RD
- GL62M 7RD
- PE60 7RD
- PE62 7RE
- GE62MVR 7RG APACHE PRO

For update use included updater:
[attachthumb=1]
 

Attachments

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
yoghi.minijala date=1547550608 said:
No GL62-7QF supports?
Checked it, and its already supported,
but wasn't listed as supported.
Those 2 are now mentioned as supported:
GP62 7QF
GL62 7QF





Version has been updated  [3.14h==>3.15i]:

Changes:

* Fixed bug left from older's updater: updater failed to deliver the update package when updater's folder do not exist.
* Fixed issue error popup window when Open => Cancel is selected from main interface.
* Other minor improvements and fixes.

For update use included updater:

 

tobiasbaur94

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jan 29, 2019
Messages
1
Hallo,
Ich habe Probleme mit dem Richtigen vBios f?r mein Laptop
Haben Sie auch eine Version f?r meinen MSI GE72 6QF Apache Pro
MFG Tobi
[attachthumb=2][attachthumb=1]




EDIT Svet: Please use English only.
If you are looking for official support open a new topic at proper area,
else about possible non official modification check PM.
 

Attachments

korky999

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jan 29, 2019
Messages
4
Hello guys,

I am interested in EC tuner becouse i have GS30 and the fan curve is not good enought. I need to change fan curve to respond fan faster because when it reaches 6000rmp the cpu temperatures are above 90 with cryonaut. Also the stock fan curve is soo bad i need to change it asap.  Is it possible with this model? Sorry for my english




EDIT Svet: Yes, model is supported by the tool.
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
Version has been updated  [3.15i==>3.16j]:

Changes:

* Updated Updater: prevent running a multiple instances.
* Updated EC-FW's file filter to allow seeing a copies of original files and custom named files.
* Updated MSI EC-FW Editor:
Added support for:
-GT75 TITAN 8SF
-GT75 TITAN 8SG
-GT63 TITAN 8SG
-GT63 TITAN 8SF
-GE75 RAIDER 8SE
-GE75 RAIDER 8SF
-GE75 RAIDER 8SG


For update use included updater:

 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
Version has been updated  [3.16j==>3.17k]:

Changes:
* Updated MSI EC-FW Editor:
Added support for:
 -WS65 8SK  
 -GV62 8RE 
 -GF62 8RE
 

orphic.audio

New member
PRIVATE E-2
Joined
Mar 3, 2019
Messages
1
Hi, firstly great to see this still exists and is updated!

I bought this from you AGES ago and it was a much earlier version (1.20f), I used it to undervolt my GTX 560m. Howvever I'm upgrading my old laptop to a GTX 580m but my version of the tuner doesn't seem to support it.

I tried updating and it says no active internet connection - I did try your previous posts about disabling IPV6 but this doesn't seem to help.

Any way I can get the latest version? Or fix my updater?

Thanks!

EDIT Svet: Hello,

Any way I can get the latest version? Or fix my updater?
Yep, check PM after verification to sort it


much earlier version (1.20f) I tried updating and it says no active internet connection - I did try your previous posts about disabling IPV6 but this doesn't seem to help.
that's indeed very old version [8-9 years old],
update servers were different at the time.
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
Version has been updated  [3.17k==>3.18l]:

Changes:
* Updated MSI EC-FW Editor:
Added support for:
- GP73 LEOPARD 8RE
- WE73 8SK
- GE73 RAIDER RGB 8RE
- GE73 RAIDER RGB 8RF
- GP73 LEOPARD 8RF
- GL73 8RE
 

maja310

New member
PRIVATE E-2
Joined
Mar 23, 2016
Messages
2
donation sent
link dowload  EC-FW tuner ?  email : removed to protect privacy

EDIT Svet:
It's already sent to you, check PM & email
 

adam@blitzmetrics.com

New member
CORPORAL
Joined
Oct 14, 2016
Messages
11
Hey Svet, thank you again for the awesome utility. I purchased it a couple of years ago now and unfortunately when I run SVTUM.exe it simply says it cannot connect to the internet. 

"Svet: Cannot detect an active internet connection... Make sure you computer is connected to the internet then try again. Operation aborted..."

My firewall is disabled, not sure why it stopped working.
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
adam date=1557998676 said:
Hey Svet, thank you again for the awesome utility. I purchased it a couple of years ago now and unfortunately when I run SVTUM.exe it simply says it cannot connect to the internet.

"Svet: Cannot detect an active internet connection... Make sure you computer is connected to the internet then try again. Operation aborted..."

My firewall is disabled, not sure why it stopped working.
Hi Adam,

If you use older version it may have issues with updater, that's fixed in the latest version.
Check PM for further details for manual update instead for your case.


BR,
Svet
 

w45361

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jun 24, 2019
Messages
1
Hey Svet, I'm interested in your tool, but I have a very specific use for it I'd like to see if it can do.

I bought a fake GPU on eBay by mistake, and was promptly refunded after launching a dispute, but I'd also like the card to work as it's a shame to see it rot. The card is marked as a "GT 730", but definitely isn't.
Card looks like a Geforce GT 610 PCI in stats. The VRAM was spoofed to report 2GB, but physically only has 512MB, so it obviously quickly starts corrupting video data as it goes over its VRAM limit.
The device IDs and data have been modded to look like a GT 730 as well, though GPU-Z sees it properly. Additionally, the original clone modder messed up and made the card report a GF116 chipset, when it physically has a GF119-200-A1 chip on board, like the Geforce 605. The PCI and hardware IDs would need to be fixed for whatever this poor frankenstein card really is as well. I intend to make the fixed VBIOS public to help other victims of this scam as well and maybe prevent more e-waste.

I'll attach the VBIOS and pictures for review if you think it can be fixed to report correctly both its VRAM and actual GPU version, and how much you'd want to do it, assuming it's outside the scope of the utility you're offering.
I've included the GeForce 605 VBIOS I found that appears to be the only other reported card to use the GF119-200-A1 GPU revision. Note that the VRAM chips are designed to only run at a maximum clock speed of 800MHz, so it couldn't be used directly. Note that the card does actually have a 1Mb (128KB) SPI Flash chip, a Winbond 25X10CLNIG for reference, so it can handle the larger VBIOS in terms of memory size.

Thanks for taking a look, and have a great one!
 

Attachments

michael.lashinsky

New member
PRIVATE E-2
Joined
Jul 14, 2019
Messages
2
After reading all of the positive things in this post I started to look to do some stuff with my GS60 2QE Ghost Pro 4K Gold Edition.  I work as a software engineer and I like to mod things on the side for fun.  Figured why not?

So I paid the ?15 for the application, downloaded it, unpacked it, executed the installer, and ended up with the Trojan:Win32/Wacatac.B!ml trojan getting flagged as part of the install process.  Is this known? Windows Defender Blocked it and I am now running a full scan to be sure its gone, but I find compelled to not use this and try to get my "donation" back.

Has anyone else seen this?
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
76,081
michael.lashinsky date=1563060555 said:
After reading all of the positive things in this post I started to look to do some stuff with my GS60 2QE Ghost Pro 4K Gold Edition.  I work as a software engineer and I like to mod things on the side for fun.  Figured why not?

So I paid the ?15 for the application, downloaded it, unpacked it, executed the installer, and ended up with the Trojan:Win32/Wacatac.B!ml trojan getting flagged as part of the install process.  Is this known? Windows Defender Blocked it and I am now running a full scan to be sure its gone, but I find compelled to not use this and try to get my "donation" back.

Has anyone else seen this?
Hi Michael,

Sorry about this issue.
There is no any virus on the tool, Windows defender blocked this by false detection error,
you can submit the affected file and let them fix their detection system.
Personally I wasn't aware of this issue until now,
this is some new false detection

I will also check it to fix it and report the false alert to them,
or will change the algo of that affected file (to avoid this false detection)
and release an updated version if that would be fastern

For further details check PM.

BR,
Svet
 
Top