Weird problems with MSI RTX 2070 Super and Display Port with Asus z590 Motherboard

mneffe100d0278

New member
Joined
Jan 20, 2022
Messages
2
Greetings, I have an MSI RTX 2070 super Gaming X (with two fans). I recently changed my motherboard to an Asus z590 E Gaming WIFI and an Intel i7 12700K processor. The card is well connected with their respective power cables (6+8 pins). The strange thing happens when I reset the PC, the motherboard throws me an error D6 (No console output detected) and yet I am connected through a DP cable. Once the post is complete and the driver is loaded, the PC boots normally but the LED light of the motherboard is still on. Reading on the Forums it seems that there is a problem with the Display Port and the motherboard. The solution would be to update the GPU Bios, but I can't find a better one than the one I have at the moment (90.04.86.00.62). The GPU never gave me this type of problem until now, any solution?. Thanks in advanced
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
78,977
If you use HDMI does this issue still persist?
Do you use latest mainboard BIOS for your board?
Can you tell S/N of your card [you can skip the last 3 digits]
but I can't find a better one than the one I have at the moment (90.04.86.00.62)
check it with GPU-Z, advanced tab, nvidia bios
 

Svet

Well-known member
Administrator
Joined
Nov 20, 2003
Messages
78,977
Got it. You already have the latest vbios installed.
Can you test the GPU in another PC to see if will do the same there too?
 
Top