X570 WiFi 6 slow uploads???

quaglinoma476206c0

New member
Joined
Aug 7, 2020
Messages
5
I have Fiber, I HAVE to use WiFi sadly but so far its been ok, recently my speeds on Uploads have dropped from 200Mbps to 50 MBps...I test my router on 5Ghz on other devices and it registers 200 Mbps, I have my WiFi adapter up to date on firmware.

X570 Prestige Creation.

The antenna is set up high and zero obstructions aside from 1 wall and a TV. sooo....it WAS running at 200/200, but I am at a loss here. Ideas?
 

zerijelly

Member
FIRST LIEUTENANT
Joined
Jul 5, 2016
Messages
505
Have you update BIOS to the lates version 7C36v18 to check?
Have you check which application consumes most WiFi resource in task manager?
 

quaglinoma476206c0

New member
Joined
Aug 7, 2020
Messages
5
I have verified I am on the latest BIOS as you listed, 7C36v18 , not seeing anything unusual in my WiFi resource monitor sadly, was hopin gto difn the culprit. doing nothing I see it fluctuate by say 0 Kbps to maybe 16 Kbps. Ran another speed test and same issue, was hoping it was an issue from yesterday.
 
Joined
Aug 19, 2020
Messages
3
I think you have a bad router and you definitely need to change it. Fortunately, this is not very expensive. You can find more here about ac1900 vs ac3200 and choose the best one. In the modern world, the internet is important and we should understand it.
 
Joined
Aug 22, 2020
Messages
36
Hi,
could depend on your next door neighbors, if you have any.
I would check in router menu if there are other routers using the same WIFI channel as your router. This could slow down connections cosiderably.

Good luck!
 
You must log in or register to reply.
Top