Register Now!

To Get More Info and Daily Reward.

Please login or register.
Pages: [1] 2  All   Go Down

Author Topic: MSI HDD Backup Utility  (Read 6382 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

iopan

  • PRIVATE FIRST CLASS
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 6
MSI HDD Backup Utility
« on: 18-March-12, 23:50:58 »

Hello there!

i ve got the same issue... so i would be interested if there is any solution???!?!??!!!
one day ago my ssd shutted down, after alot of rescue tries i managed to get the hdd backup tool by msi running and the ssd mounted (ahci mode), but after about a minute the ssd shutted itself in some kind of "playing dead mode" so i unplugged it and connected it again after one minute same procedure as before ..... at least i managed it to make backup this way  (unplugging and reconnecting the ssd for about 60 times) ...

so status quo is that the ssd is working again ( after firmware update and a total swipe) but i cant manage to get the backup placed on it .. it always ends as an erased unformatted drive ( after a few seconds)...#


so any help ideas suggestions??  would be very appreciated

ps:  i want to restore my boot and systemdrive

adios io
Logged

Henry

  • Guest
« Reply #1 on: 19-March-12, 00:36:23 »

 Topic split. In the future please start your own new topic instead of hijacking and resurrecting an old dead topic.
Logged

iopan

  • PRIVATE FIRST CLASS
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 6
« Reply #2 on: 19-March-12, 10:43:45 »

Hi Henry, ok !

no problem at all, but ( i thought as it is the same proble why not reply to it ;), seems quiet logicl for me) back to my question... do you have any idea what i can do to acces the backup image files and bring them back on my ssd?

maybe another program which can acces the files and copy them on the hd?

thx in advance ! iopan
Logged

NovJoe

  • GENERAL OF THE ARMY
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 19148
  • ~DeSTinY~ Destined 2 Be HeRe ^^
« Reply #3 on: 19-March-12, 14:26:01 »

Where are your backup image files? In the same SSD?

Is the SSD now the boot drive or secondary drive?
Logged
HTPC - DVI to HDMI to Panasonic 42" Plasma
Pentium 4 - 2.4GHz (B) on MSI 865PE Neo2
512MB x 2 Kingston @ 333MHz, 80GB Seagate
MSI NX6800Ultra, AcBel 560w PSU, WinXP Pro SP3

MSI Wind Love U100 Netbook - VGA to Sony Bravia LCD
Intel Atom 1.6GHz, 2GB RAM, 80GB HDD, WinXP SP3

Acer Aspire 4741 - HDMI to Sharp 32" LCD
Core i5 M450 2.4GHz, 4GB RAM, 500GB HDD, Win 7 Hm Premium

HP Compaq V3136 - VGA to Sharp 32" LCD
C2D 1.66GHz, 2GB RAM, 80GB HDD, WinXP Media Centre SP3

Gigaworks S750, 7.1 THX Dolby Surround
Altec Lansing XA3501, 5.1 Gaming THX

MSI HQ Forum USB flasher

iopan

  • PRIVATE FIRST CLASS
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 6
« Reply #4 on: 19-March-12, 17:25:37 »

Hi nOVJOE! (unfortunatly henry splitted the post from the original topic, so now maybe its hard to get the point)

Where are your backup image files? In the same SSD?

no they ar on another HDD (about 27x600mb images) and i also copied them on an external hdd ( just to be sure), i can acces them but always when i start the backup utility via msi winky the process takes about 3 seconds to abort into an error log and the ssd
 ( which is the target drive for recreating the backup drive)              ends erased in an unformatted status.


Is the SSD now the boot drive or secondary drive?

actually at the momen there is no boot drive  (i guess) but i would like to restore the ssd into the prior bootdrive.

greetz io
Logged

NovJoe

  • GENERAL OF THE ARMY
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 19148
  • ~DeSTinY~ Destined 2 Be HeRe ^^
« Reply #5 on: 20-March-12, 15:11:27 »

The images which you are talking about are the recovery image files?
Logged
HTPC - DVI to HDMI to Panasonic 42" Plasma
Pentium 4 - 2.4GHz (B) on MSI 865PE Neo2
512MB x 2 Kingston @ 333MHz, 80GB Seagate
MSI NX6800Ultra, AcBel 560w PSU, WinXP Pro SP3

MSI Wind Love U100 Netbook - VGA to Sony Bravia LCD
Intel Atom 1.6GHz, 2GB RAM, 80GB HDD, WinXP SP3

Acer Aspire 4741 - HDMI to Sharp 32" LCD
Core i5 M450 2.4GHz, 4GB RAM, 500GB HDD, Win 7 Hm Premium

HP Compaq V3136 - VGA to Sharp 32" LCD
C2D 1.66GHz, 2GB RAM, 80GB HDD, WinXP Media Centre SP3

Gigaworks S750, 7.1 THX Dolby Surround
Altec Lansing XA3501, 5.1 Gaming THX

MSI HQ Forum USB flasher

iopan

  • PRIVATE FIRST CLASS
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 6
« Reply #6 on: 20-March-12, 19:32:54 »

Yes . exactly.

yesterday i tried to restore them on an external hdd... and guess what... it did the job... then i deleted the hdd and wnated to redo the trick and ... guess what ...
i  haven t managed to get work again... now  iam really confused... i am always getting an error again.... so i think the image files are ok... but somehow they seem to copy just in 1 of hundred times... now i am working on this problem sinc saturday afternoon.. all my spartime is floating into this issue... ( sure meanhile  i would have re/ installed configured windows maybe 5 times.... but somehow i would like to solve this problem....)


adios
Logged
Pages: [1] 2  All   Go Up