Register Now!

To Get More Info and Daily Reward.

Please login or register.
Pages: [1] 2 3 ... 11  All   Go Down

Author Topic: 990fxa-gd80 bios on 990fxa-gd80 v2  (Read 14842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Scubacads123

  • SERGEANT
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 26
990fxa-gd80 bios on 990fxa-gd80 v2
« on: 10-October-12, 01:51:11 »

here my computer MSI 990FXA-GD80V2
                         AMD FX-8150 Zambezi 3.6GHz
                         Memory Model F3-12800CL10D-16GBXL
                         TOSHIBA DT01ACA100 1TB
                         Gigabyte Geforce 550 Ti 1gb

when i install windows 7 64 integral i have the problem of 16 gb memory install and 7.97 usable. i made some recherche on forum and upgrade bios of my 990fxa-gd80 V2 with the 990fxa-gd80 bios ver.11.12. Nothing change and some day later i fount a topic said the same problem of mine and in this topic said downgrade to bios of 990fxa-gd80 ver. 11.2. then the bios wont reboot.

my question is.
can i do something?
like put a seproom am3 soket and reflash my bios with 990fxa-gd80 v2 bios ?
Logged

badboy2k

  • Global Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5655
« Reply #1 on: 10-October-12, 01:59:30 »

yes you should be able to use a V1 supported processor to get into the boards bios to flash it to a later version for a V2 as it is one!
Logged
OS: Windows7 professional SP1 64bit (OEM)
Motherboard: MSI 790FX-GD70 (bios 1.17) AM3
Processor:AMD phenom IIx4 955 black edition 3.2GHz processor(Clock speed of 4GHz)
Cooler: corsair H100 cooler
Ram: 16GB Corsair Dominator DDR3 1600MHz ram (2 dual channel kits model: CMP8GX3M2A1600C9) (underclocked at 1333MHz)
GPU: 1: MSI R7870 -2GD5T/OC @ 1155mhz , 2: MSI R7850-Twin Frozer 2GD5/OC @ 925mhz
PSU: Thermaltake tougthpower 1500W (+12v1 20A, +12v2 20A, +12v3 40A, +12v4 40A) (+12v1=20+4 connector, +12v2=CPU power, +12v3=PCI_E connections, +12v4 = molex+sata+PCI_E connectors  )
Extras: 1 x 4 port raid card (model SIL3114) ASUS Xonar Essence STX sound card PCI-E X1.

Scubacads123

  • SERGEANT
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 26
« Reply #2 on: 10-October-12, 02:00:59 »

Thanks i will give some news nearly
Logged

badboy2k

  • Global Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5655
« Reply #3 on: 10-October-12, 02:03:56 »

you do that!
Logged
OS: Windows7 professional SP1 64bit (OEM)
Motherboard: MSI 790FX-GD70 (bios 1.17) AM3
Processor:AMD phenom IIx4 955 black edition 3.2GHz processor(Clock speed of 4GHz)
Cooler: corsair H100 cooler
Ram: 16GB Corsair Dominator DDR3 1600MHz ram (2 dual channel kits model: CMP8GX3M2A1600C9) (underclocked at 1333MHz)
GPU: 1: MSI R7870 -2GD5T/OC @ 1155mhz , 2: MSI R7850-Twin Frozer 2GD5/OC @ 925mhz
PSU: Thermaltake tougthpower 1500W (+12v1 20A, +12v2 20A, +12v3 40A, +12v4 40A) (+12v1=20+4 connector, +12v2=CPU power, +12v3=PCI_E connections, +12v4 = molex+sata+PCI_E connectors  )
Extras: 1 x 4 port raid card (model SIL3114) ASUS Xonar Essence STX sound card PCI-E X1.

Scubacads123

  • SERGEANT
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 26
« Reply #4 on: 10-October-12, 03:08:55 »

not at this time i did not receive my seperoom
Logged

badboy2k

  • Global Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 5655
« Reply #5 on: 10-October-12, 03:13:45 »

thats ok just let us know how it goes when you recive the cpu!
Logged
OS: Windows7 professional SP1 64bit (OEM)
Motherboard: MSI 790FX-GD70 (bios 1.17) AM3
Processor:AMD phenom IIx4 955 black edition 3.2GHz processor(Clock speed of 4GHz)
Cooler: corsair H100 cooler
Ram: 16GB Corsair Dominator DDR3 1600MHz ram (2 dual channel kits model: CMP8GX3M2A1600C9) (underclocked at 1333MHz)
GPU: 1: MSI R7870 -2GD5T/OC @ 1155mhz , 2: MSI R7850-Twin Frozer 2GD5/OC @ 925mhz
PSU: Thermaltake tougthpower 1500W (+12v1 20A, +12v2 20A, +12v3 40A, +12v4 40A) (+12v1=20+4 connector, +12v2=CPU power, +12v3=PCI_E connections, +12v4 = molex+sata+PCI_E connectors  )
Extras: 1 x 4 port raid card (model SIL3114) ASUS Xonar Essence STX sound card PCI-E X1.

Scubacads123

  • SERGEANT
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 26
« Reply #6 on: 11-October-12, 02:12:00 »

that works perfectly! Thanks a lot. Now i have the memory problem 16 GB install but 7.97 usable.
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 11  All   Go Up