Close

Register Now!

To Get More Info and Daily Reward.

Please login or register.
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: MSI GTX 970 - no signal  (Read 3435 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

romeshwTopic starter

  • PRIVATE E-2
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 3
MSI GTX 970 - no signal
« on: 31-October-14, 03:30:02 »

Hi guys,

I’m hoping someone can help.  This week I bought a MSI GeForce GTX 970 Gaming Edition 4096MB GDDR5 to replace my aging GTX 460.  One small problem is that when I power on, I get absolutely no signal to the monitor, no POST message, nothing…

The weird thing is that there are no error beeps and the computer actually boots into Windows!  The fans both start, but then stop after a little while and the MSI logo lights up.

Set up:
Asus P8P67 Intel P67 (Socket 1155) DDR3
i5-2500k 3.30GHz Socket LGA1155 Processor
OCZ Technology 4GB (2x2GB) DDR3 PC3-10666 1333MHz Gold Low Voltage
Windows 7 Ultimate / Nvidia 348.48 drivers

Things I’ve tried:
-   Different DVI and HDMI cables, different monitor
-   Plugged the 460 into the SLI slot and run Windows, and the 970 doesn’t show in the device manager
-   Flashing the motherboard bios, but the highest version I can get to is 2303


Any help would be greatly appreciate, although be gentle with me, I’m pretty much intermediate when it comes to computers!
Logged

Nichrome

  • Global Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 17860
Re: MSI GTX 970 - no signal
« Reply #1 on: 31-October-14, 09:54:41 »

What's the power supply?
Also are you sure you're running latest BIOS for your motherboard?
Logged
I only take responsibility for what I say, not for what you understand.  Any posts are my own views!

Errors are red, My screen is blue .I think I deleted, System32.
99% of issues would be solved if people would read the manual first.

romeshwTopic starter

  • PRIVATE E-2
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: MSI GTX 970 - no signal
« Reply #2 on: 04-November-14, 10:57:15 »

SuperFlower Golden Green HX 750W "80 Plus Gold" Power Supply - Black

Double and triple checked the connections. The 460 runs fine with 2 x 6 pin PEG connectors, the 970 needs 1 x 6 pin and 1 x 8 pin and seem to connect fine.

Motherboard bios is as up to date as possible for the B2 revision, but I've got another board to try tonight.  Fingers crossed!
Logged

romeshwTopic starter

  • PRIVATE E-2
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: MSI GTX 970 - no signal
« Reply #3 on: 05-November-14, 06:10:10 »

Success!  Well, it turns out it was the motherboard, probably something to do with me not being able to flash the BIOS past 2303.  I found a forum that said that because it was the B2 stepping of the P8P67 board, I wouldn’t be able to flash to any BIOS version starting with 3* (latest version is 3602) and this could very well be why it wasn’t working.

Still a bit strange that it would boot up into Windows with a completely blank screen, but at least it’s working!

I might be an extra £400 poorer, but I do now have an i7-4790k with an Asus Maximus VII Ranger MB :)

Thanks for the input and advice.
Logged

Nichrome

  • Global Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 17860
Re: MSI GTX 970 - no signal
« Reply #4 on: 05-November-14, 07:55:31 »

Well, found some sort of solution to this  :biggthumbsup:
Logged
I only take responsibility for what I say, not for what you understand.  Any posts are my own views!

Errors are red, My screen is blue .I think I deleted, System32.
99% of issues would be solved if people would read the manual first.

deef85

  • PRIVATE E-2
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: MSI GTX 970 - no signal
« Reply #5 on: 28-November-14, 13:54:04 »

While my MSI Geforce GTX 970 was being send to me, I stumbled on this topic and other topics relating running a GTX 970 on a Asus P8P67 ((specifically B2 stepping, since that's the one I also have). When I read about this issue on this specific mainboard with bios version 2302 I got scared because this meant I also needed to buy a new mainboard.. Though I thought I'll will try it out first when it arrives, maybe I'm lucky, and guess what ? I'm lucky, because this card is running flawlessly on my system with almost the exact the same specs as the OP.

Asus P8P67 Deluxe (B2 stepping) with bios version 2302
I7 2600K stock speeds.

It this due to the new hybrid (uefi/legacy) VBioses, and weren't they implemented beforce (like around October ?)
Or am I really that lucky ?

Logged

flobelix

  • MSIHQ Red Rockets Team Member
  • Global Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 37432
  • 微星科技
    • Afterburner New Features Introduction | MSI
Re: MSI GTX 970 - no signal
« Reply #6 on: 30-November-14, 13:15:51 »

Open an own topic please but don't hijack an existing one.

:floblock:
Logged
MSI MEG X570 Godlike (MS-7C34) Bios 1.7
AMD Ryzen 9 3900X
Cooler Master MasterLiquid ML240 Liquid CPU Cooler
32GB (2 x 16GB) G.Skill Trident Z Neo (2 x F4-3600C18-16GTZN) @ 1799.6 MHz (DDR4-3600) - Ratio 3:54, 1.35v
MSI GEFORCE RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO
512GB Silicon Power P34A80 M.2 SSD + 1.92TB KINGSTON A400 SATA SSD
Antec High Current Pro 1000 Platinum-EC PSU • +12V:(4x40A) 83,33A • +3.3V: 25A • +5V: 25A
Windows 10 Pro
Cooler Master MASTERBOX 5 MSI EDITION Case
Pages: [1]   Go Up